karta karta

 

solväder

 

kamera bilder

 
Om Fenicia »
Kontakta oss »

BÖCKER
Syrien »
Jordanien »
Förenade -
Arabemiraten »
Libanon »

RESOR
Kulturresor »
Bilder »

 

fler resor på


Buss Special Landskrona AB

 

Det blir ingen resa i maj 2020 på grund av  vinterns demonstrationer och osäkerheten med regeringen. Så snart läget har stabiliserats så åker vi igen.

Bilder från resan i mars 2019 >>  

Äntligen har vi fått allt på plats. Det blev några ändringar från vårens resa. Resan blir den 3/5 – 10/5 och program blir detsamma som tidigare år. Vi åker direktflyg med MEA (Middle East Airlines).

I Beirut bor vi på ****Ramada Downtown http://www.ramadadowntownbeirut.com/och i Byblos på *****Byblos sur Mer https://byblossurmer.com/.

Priset 2020 är 14 800:-, enkelrumstillägg 2200:-.
I priset ingår 5 nätter (söndag – fredag) i centrala Beirut och 2 nätter (fredag – söndag) i Byblos, alla turer (inkl entréer) med lokalguide enligt programmet, 7 frukostar, 5 luncher, 2 middagar (andra och sista kvällen) samt flyg (från Köpenhamn), och naturligtvis ingår även vår guidebok: Libanon, porten till Orienten.
Vi har inte lagt in dagstur till Baalbek detta år heller, då UD fortfarande avråder från resor till Bekaadalen. Men flera andra länder har tagit bort avrådan och vår guide Tony är ofta där med grupper. Förra året erbjöd vi resan på den fria dagen på frivillig basis, och det gör vi även på denna resa.

Söndag: Efter 4h flyg landar vi på Beirut-Rafic Hariris International Airport kl 01.25, där Tony möter oss för att ta oss till cenrum och incheckning på ****Hotel Ramada Downtown.

Måndag: Första dagen åker vi till Saida, Bibelns Sidon, strax söder om Beirut (44 km). Där tar vi en promenad i souken i gamla stan, vi visas runt i tvålkhanen och får veta mer om tvåltillverkning, vi tittar in i en karavanseraj och vi besöker sjöslottet, korsfararborgen byggd ute i vattnet. Färden går vidare till Tyr (antikens Tyros) där det finns betydande romerska fornminnen. Staden finns på UNESCOs världsarvslista (38 km). Strax utanför Tyr ligger Qana, som sägs vara den plats där Jesus förvandlade vatten till vin på ett bröllop. Gemensam middag på kvällen i det charmiga Zeituna Bay, där lustjakterna ligger tätt. (Ramada Downtown)

Tisdag: Idag ska vi bekanta oss med Beirut. Tony berättar om stadens historia och visar oss den sköna strandpromenaden Cornichen, Rauche med de berömda duvklipporna och det moderna Downtown, stadskärnan som låg i ruiner under kriget. Här ligger flera historiska byggnader och här ser vi moskéer och kyrkor sida vid sida. Efter lunch besöker vi Nationalmuseet och sedan åker vi vidare till konstmuseet Sursock. (Ramada Downtown)

Onsdag: Söder om Beirut reser sig de lummiga Choufbergen, drusernas hemvist, där vi tar en paus i den charmiga byn Deir al Qamar (38 km) innan vi besöker 1800-talspalatset Beiteddine, ett palats med magnifika salar och underbara trädgårdar. Efter lunch åker vi till vingården Kefraya för att prova deras viner (37 km).
(Ramada Downtown)

Torsdag: Fri dag i Beirut. Tony erbjuder exrtratur till Baalbek och vingården Ksara. (Ramada Downtown)

Fredag: Vi checkar ut från hotellet och åker en bit norrut och ser de berömda inskriptionerna vid Nahr el Kalb (20 km). Vi fortsätter till de spännande Jeitagrottorna innan vi åker upp till Madonnan i Harissa. Där njuter vi av utsikten, beundrar basilikan och det lilla kapellet och äter en god lunch. På vägen till vårt nya *****Hotel Byblos sur Mer provar vi viner på den berömda vingården Chateau Musar. Vi checkar in på hotell i Byblos. (Byblos sur Mer)

Lördag: Vi åker norrut till Qadishadalen och Khalil Gibrans hemstad Bcharre (108 km), där vi besöker hans hem/museum, sedan vidare till nationalparken Cedars (8 km) och vår lunch. På vägen tillbaka besöker vi ett kloster i den heliga dalen Wadi Qadisha. Gemensam middag på kvällen. (Byblos sur Mer)

Söndag: Då vi bor på vår favorit, badhotellet Byblos sur Mer, hoppas vi på sol och kanske ett dopp i havet innan det är dags för hemresa (flyget går kl 15.15 med ankomst till Kastrup kl 18.25).

Fenicia publishing house
Kerstin Hyltmark och Ulla Fredriksson

Bokning och info via mail info@fenicia.se
eller ring 070 668 50 81 (Ulla) • 070 818 52 72 (Kerstin)
vi reserverar oss för betydande valutaförändringar.