Bilder från våra resor
tillbaka till våra resor
Syrien-Libanon-Jordanien 2002-2003 »
Syrien 2004 » Syrien-Jordanien 2005 »
Libanon 2010 »
Libanon 2019 »
Libanon 2018 »
Jordanien 2018 »


På väg till Palmyra stannar vi på Bagdad Café mitt ute i den syriska öknen. Där får vi förutom sedvanlig bensträckare och kaffepaus även känna oss som en äkta beduinfamilj.

I Byblos, Libanon, njuter vi av solen en skön dag i början av november. Förutom den fridfulla atmosfären känner vi historiens vingslag vid denna, en av världens äldsta hamnar, varifrån man för mer än 5000 år sedan skeppade varor till faraonernas Egypten.

 


Fototajm vid sjöslottet i Saida, Libanon.

Hemma hos Abu Moussa i det palestinska flyktinglägret Shatila, Beirut.


Den romerska teatern i Palmyra

I Umayyadmoskén i Damaskus


Änglarna förde Lot och hans familj i säkerhet ut ur staden med tillsägelse att inte se sig tillbaka. Därpå lät Herren svavel och eld regna ner från himlen över Sodom och Gomorra. Lots hustru som inte kunde låta bli att kasta en blick tillbaka drabbades av straffdomen och förvandlades till en saltstod...


Ett dopp i Döda Havet, Jordanien


Den romerska teatern och Södra porten i Jerash, Jordanien

Den unika, ca 1500 år gamla, Palestinakartan i Madaba och en mosaikkonstnär av idag


Efter en promenad genom siqen öppnar sig berget och du kommer till ett av nya världens sju underverk, Petra. Det första som uppenbarar sig är Faraos tempel, skattkammaren, som är en helt otrolig uppenbarelse. Sedan har du nabatéernas mytomspunna och spännande stad att utforska tillsammans med vår kunniga lokalguide, väl övervakad av de vänliga turistpoliserna.

 

<< tillbaka till Kulturresor
sidan 1, sidan 2, sidan 3